Iroko

Iroko is een Afrikaanse Hardhoutsoort die bekend staat om zijn duurzaamheid, stabiliteit en prachtige uitstraling. Iroko is afkomstig uit de bossen van West-Afrika en wordt al eeuwenlang gebruikt voor diverse buiten toepassingen. Waaronder Kozijnhout, trappen, gevelbekleding en meubels. Hieronder vindt u enkele eigenschappen van Iroko.

 

Contact

Eigenschappen

  1. Duurzaamheid; (klasse 1-2) door zijn hoge weerstand tegen weer en wind is het enorm duurzaam en juist daardoor geschikt voor buitengebruik, zoals geveltimmerwerk en      kozijnen. De houtsoort heeft ook een natuurlijke hoge weerstand tegen insecten en rotting, waardoor het lang meegaat.
  2. Stabiliteit; het is een stabiele houtsoort, het krimpt, zwelt of vervormt weinig dankzij het door ons gecontroleerde zaag- en droogproces.
  3. Uitstraling; Iroko heeft een natuurlijk mooie, warme en rijke uitstraling met een goudbruine tot donkerbruine kleur. Het vergrijzingsproces treedt vrijwel meteen in na blootstelling aan zon, weer en wind.
  4. Verwerkbaarheid; door de huidige moderne snijgereedschappen en afzuiginstallaties is Iroko prima verwerkbaar. Voor de bevestiging wordt RVS verbindingsmateriaal aanbevolen.
Iroko

Voorraad Iroko

 

Wij van Van de Stadt zijn trots op onze voorraad positie in het Iroko. Wij geloven in de kracht, schoonheid en duurzaamheid van deze prachtige houtsoort.
Aarzel niet en maak gebruik van onze ervaring en kennis. We hebben een mooie voorraad en kunnen vrijwel alle vermelde maten leveren.
Ons verkoopteam staat klaar om u te helpen bij het maken van de beste keuze voor uw project. Bel mail of app naar ons team.

 

  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.