Oregon Pine

Al meer dan 50 jaar importeren wij Oregon Pine vanuit Canada en Amerika. In de bouw en timmerindustrie is Oregon Pine een veel toegepaste voor zowel binnen- als buitenwerk. Het is onder andere geschikt voor kozijnen, ramen en deuren. Hiervoor wordt meestal rift gezaagd hout gebruikt. Het hout is stabiel en heeft door zijn oranje-geelbruine kleur een fraaie uitstraling.

Door onze ruime inkoop en verkoop ervaring op het gebied van deze houtsoort kunnen wij u goed adviseren.

Contact

No. II Clear & Better

Voor restauratie en renovatie van monumentale gebouwen is het een uitermate geschikte houtsoort, voornamelijk als vervanging van het vroeger toegepaste grenen. Tevens wordt de houtsoort gebruikt voor balklagen, dakconstructies en gevelbetimmering.

De meest gangbare kwaliteit is; No. II Clear & Better. Van de Stadt levert speciaal voor de Nederlandse markt een hoge kwaliteit Oregon Pine in FSC® of PEFC. Wij importeren slechts van die zagerijen welke bereid zijn met ons mee te gaan in de richting van de door de timmerindustrie gestelde eisen. Deze extra eisen bestaan uit beperkingen in het aandeel spint, kwasten & harszakken en gelden ook voor de fijn nervigheid.

Vraag naar onze FSC®-gecertificeerde en PEFC-gecertificeerde producten.

Voordelen

Door onze hoge eisen een constante kwaliteit hout op voorraad zorgvuldig in Amerika gedroogd. Ruime ervaring en kennis van onze sorteerders en verkoopadviseurs maken vele bewerkingen mogelijk door onze eigen zagerij en schaverij. Oregon Pine mag blank afgewerkt worden toegepast buiten de glaslijn, waardoor de mooie geel-bruine kleur zichtbaar blijft. Levering mogelijk tot zeer zware maten. Ook is er de mogelijkheid tot leveren onder het KOMO keurmerk.

Uiteraard moeten we het hebben van het uitleveren van Oregon Pine aan de verbruikers en hopen dan ook dat u ons wilt betrekken bij het aanbieden of leveren van ons hout aan de verbruiker. Wij nodigen u dan ook graag uit om eventueel samen met uw opdrachtgever ons bedrijf en de houtsoort Oregon Pine te komen bekijken. Indien u meer informatie wenst over onze mogelijkheden in deze of een van de andere houtsoorten kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.