Padoek

Een bijzondere houtsoort uit tropisch West-Afrika.

Padoek behoort tot één van de duurzaamste houtsoorten ter wereld. Vers gezaagd vertoond padoek een prachtige koraal rode kleur, hierdoor wordt het vaak verhandeld als ‘Coral Wood’. Ook wordt de schrijfwijze Padouk gebruikt.

Onbehandeld verdwijnt deze koraalrode kleur geleidelijk en wordt het zilvergrijs. Echter, de fraaie nerfstructuur blijft zichtbaar. Mocht u de kleur willen behouden, dan dient u het tijdig af te lakken met een zuurhardende blanke lak.

De houtsoort is zeer geliefd bij onze zuiderburen, maar wint snel terrein in Nederland. Technisch gezien is padoek door zijn stabiliteit zeer geschikt voor gevelbekleding, terrasdelen, kozijnen, poorten hekwerk of elk ander buitentimmerwerk.

Contact

Padoek heeft een duurzaamheidsklasse van I, dit betekent dat het zeker meer dan 25 jaar meegaat. Verder is de houtsoort zeer stabiel, slijtvast en kan het tegen een stootje.

Padoek is goed te bewerken, zowel machinaal als met de hand. Mede door de dichte houtstructuur geeft het een strakke afwerking. Mocht u het willen verlijmen, gebruik dan een PU lijm. Watergedragen hout lijmen hebben namelijk een slechte uitharding wat veroorzaak wordt door de natuurlijke inhoudsstoffen.

Het padoek assortiment groeit snel! Zo kunt u bij Van de Stadt terecht voor onbewerkt hout, maar ook voor geschaafd hout. Van terrasdelen tot planchetten en van kozijnhout tot gevelbekleding.

Voorraad

Onderstaand de meest gangbare houtmaten welke vrijwel direct uit voorraad leverbaar zijn.

27 x 155 mm gemiddelde lengte tot ca. 300 cm
27 x 205 mm gemiddelde lengte tot ca. 300 cm
65 x 155 mm gemiddelde lengte tot ca. 300 cm
80 x 130 mm gemiddelde lengte tot ca. 300 cm
80 x 155 mm gemiddelde lengte tot ca. 300 cm

Vraag naar onze FSC®-gecertificeerde en PEFC-gecertificeerde producten.