Mahonie (Sipo en Sapeli)

Het kernhout heeft een roodbruine kleur, het 20-60 mm spint is grijs-roze en steekt duidelijk af. Het kwartierse hout vertoont een streeptekening. Sipo Mahonie heeft een redelijk regelmatige kruisdraad. Blank afgewerkt Sipo verkleurt onder invloed van het zonlicht tot goudbruin. Het kernhout van Sapeli is rozerood, later tot dieprood verkleurend en heeft een mooie goudachtige glans. De typisch regelmatige kruisdraad veroorzaakt op het kwartierse vlak de voor Sapeli Mahonie zo kenmerkende streeptekening. Een ander kenmerk waardoor Sapeli zich onderscheidt, is de cederachtige geur. Wij leveren uitsluitend gedroogde stammen Sipo in een A-kwaliteit om b.v. bij betimmeringen dezelfde structuur en kleur te verkrijgen.

Contact

Toepassingen

Er zijn veel verschillende toepassingen voor zowel Sipo als Sapeli. Naast massief worden deze houtsoorten gebruikt in de vorm van fineer en triplex. Bij massief moet worden gedacht aan veel verschillende meubelen, fijn timmerwerk en huidbeplanking. Maar ook binnen- en buiten betimmering, voor transparant afgewerkte kozijnen, ramen, deuren en trappen. En in de jachtbouw een veel gevraagde houtsoort voor de binnen betimmeringen, meubelen, trappen enz.

Voorraad

Wij hebben ook een grote hoeveelheid bekantrecht Mahonie direct op voorraad. Maar we kunnen tevens bestekmatig zowel Sipo Mahonie en Sapeli Mahonie voor u zagen. Vraag naar onze FSC®-gecertificeerde en PEFC-gecertificeerde producten.

Sipo, onbekantrecht KD

Diktes: 15, 27, 33, 40, 52 en 65mm.
Beschikbaar in verschillende breedtes en lengtes.

Sapeli, bekantrecht KD

Diktes: 26, 46, 52, 65, 80, 105mm
Beschikbaar in diverse breedtes en lengtes.

Bekijk ook de voorraad Gevingerlast Mahonie

Bekijk voorraad
  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.