Bekantrecht eiken

Die hoeksteen van timmerend Nederland

Van de Stadt Houtimport levert bekantrecht eiken in vrijwel elke kwaliteit en dikte die op de internationale markt beschikbaar zijn. Door rechtstreekse import en directe lijnen met leveranciers, zijn we in staat om elk gewenst volume in een bepaalde specificatie leveren.

Bekantrecht eiken onderscheiden we in twee categorieën: vallend breed en eiken met een vaste kopmaat.

In tegenstelling tot de naaldhout, wordt hardhout veelal aanboden als vallend breed (dit wordt ook wel zaag vallend genoemd). Het voordeel van deze sortering is dat het rendement van de stam vergroot wordt. De wisselende breedtes beginnen bij 10cm, met een pakgemiddelde van +/- 16cm breed. De eindverbruiker kan dan de verschillende breedtes verlijmen om het gewenste product te maken.

Naast het leveren van bundels levert Van de Stadt ook ‘bestekken’. Onze bestekzoekers sorteren aan de hand van uw netto specificatie en maken een duidelijke indeling. Een enorme tijdwinst voor u als klant en faalkosten worden drastisch verminderd.

Heeft u advies nodig over de bewerking of toepassingsmogelijkheden van eiken, wij adviseren u graag. Van eiken kozijnen, aftimmerhout, lijstwerk tot wand-, plafond- en gevelbekleding.

Mochten uw wensen afwijken van ons standaard assortiment, ook dan kunt u bij ons terecht. Door onze importkanalen en bewerkingsmogelijkheden kunnen wij vrijwel alles leveren, exact naar uw wensen.

Contact

Eiken kwaliteitsklasse

Ons Slavonisch eiken wordt aanboden onder de volgende kwaliteiten: Prime, Prime 1 Face en Licht rustiek. Deze fraaie sortering is landelijk geliefd bij de houtverwerkende industrie, mede door de kwaliteit als voor het rendement. Het merendeel wordt namelijk gezaagd uit gedroogd plaathout, wat na het zagen een strak product oplevert. Naast de bovengenoemde kwaliteiten bieden wij ook speciale sorteringen aan, bijvoorbeeld kwartiers of pakken met breedtes van 23cm en breder.

Beschikbare dikten vallend breed

21 27 34 41 52 65 80 105
Prime X X X X X X X X
Prime 1 Face   X X X X
Licht rustiek   X X X X X X

Het pakket aan vaste kopmaten is zeer divers, zowel in kopmaat als in kwaliteit. Vraag naar onze FSC®-gecertificeerde en PEFC-gecertificeerde producten.

– Eiken latten
– Eiken kozijnen
– Eiken keukens

Bekantrecht Eiken pakketten